4 portioner

  • 1 paket halloumi light (Fontanas)
  • 1 röd lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk majsmjöl
  • 8 dl höns/grönsaksbuljong
  • 2 brk hela konserverade kocktailtomater i spad
  • 1 dl röda linser
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 krm färsk hackad röd spansk peppar
  • 1 krm sambal oelek
  • 2 lagerblad
  • 2 msk rött fylligt vin
  • salt och peppar
  • 1 nypa färsk mynta

Börja med att skiva halloumi light och lägg skivorna på hushållspapper. Grilla/stek sedan de tunna skivorna av osten i en grill eller stekpanna ett par minuter på varje sida eller till de fått en fin gyllenbrun färg. Lägg åt sidan. Skala och finhacka lökarna. Fräs lökhacket i oljan i en kastrull, strö över mjölet och  späd med buljongen lite i taget. Rör hela tiden. Tillsätt sedan tomaterna med sitt spad, linserna, sambal oelek, hackad chili, tomatpuré, lagerbladen och det röda vinet. Låt småputtra ca 15 minuter. Ta upp lagerbladen. Smaka av soppan med salt och peppar och fyll upp den i soppskålar med skivad, grillad halloumi på toppen. Garnera med hackad färsk mynta.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Angelica [06 March 2011, 17:03]

Det står inte hur mycket mjöl det ska vara?

Nina Ekelöf [09 March 2011, 20:03]

Angelica: Nu är det fixat : )