2 portioner

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 brk krossade tomater, 400 g
  • 2 dl förkokta kikärtor på tetra
  • 5 dl vatten
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 1-2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk kanel
  • havssalt och peppar

Börja med att fräsa lök och vitlök mjuk i oljan, häll på tomaterna, vatten, grönsaksfond, cayenne och kanel. Låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Lägg sedan ner kikärtorna och koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

8 kommentarer


Katariina [26 July 2006, 17:07]

Hej, ska man inte koka kikärterna först?

Nina Ahlm [26 July 2006, 17:07]

Jo, om du inte gör som det står överst i receptet och använder förkokta eller kikärtor på burk.

Katariina [26 July 2006, 17:07]

Oj, va blind jag var… =)

Nina Ahlm [26 July 2006, 17:07]

; )

Erik, Norge [01 November 2006, 21:11]

Hvor mange gram tilsvarer 2 dl kokte bønner/kikerter?

Nina Ahlm [02 November 2006, 07:11]

Det skiljer litegrann men om du använder 2 dl torra kikärtor väger de ca 200g. Använder du 2 dl kokta på burk får du räkna med ca 400g

Jokern/ Woodridge [03 January 2009, 18:01]

Kalas recept.
Har blivit en favoriot faktist.
Jag tycker att man kan toppa med en klick kesella eller cremefraishe i soppan också.

Jokern/ Woodridge [05 April 2009, 22:04]

Mycket god soppa, och den fungerar lika bra med bönor.