Supergod soppa som passar lika bra på lunchen som till förrätt i mindre portioner.

Som varmrätt ca 6 portioner

som förrätt många fler

  • 3 st jordärtskockor
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 morot
  • 1 aubergine
  • 1 färsk fänkål
  • 1 liter vatten
  • 3-4 msk grönsaksfond
  • 1/2 dl riven lagrad parmesanost
  • örtsalt
  • en nypa färsk timjan

Börja med att skala och skär grönsakerna i mindre bitar; jordärtskockor, morot, fänkål och aubergine. Bryt blomkålshuvudet i mindre buketter och lägg alltsammans i en rejäl kastrull. Häll på vatten och kycklingfond. Koka på medelvärme 15-20 minuter. Kolla så att grönsakerna mjuknat. Mixa med mixerstav till en slät soppa och späd med mer buljong om du vill tunna ut konsistensen. Häll tillbaka i kastrullen och värm upp soppan under omrörning. Häll ner den rivna parmesanosten och smaka av med örtsalt. Servera soppan med en nypa färsk timjan på toppen.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.