• ca 1 liter färska kantareller
  • 1 liter vatten + 4 msk kyckling/grönsaksfond
  • mineralsalt och vitpeppar
  • saften från en halv citron
  • 1 dl finhackad färsk timjan
  • 1 1/2  dl lätt creme fraiche kokbar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 äggula
  • 4 msk riven parmesanost

Börja med att borsta och skiva kantarellerna. Fräs dem sedan i oljan på medlvärme tills all vätska kokat bort. Häll på vatten och fond. Låt alltihop få ett uppkok. Tillsätt pressad citron, creme fraiche och finhackad timjan. Smaka av med salt, vitpeppar, tomatpuré och ev mer fond. Rör ner en äggula och riven parmesanost, utan att soppan kokar igen, precis innan servering. Servera med ett parmesanstick med färsk timjan.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.