2 portioner

  • 150-200 g kycklingfile, strimlad och stekt
  • 6 dl vatten
  • 1/2 dl korngryn
  • 1 msk hönsfond
  • 1 morot
  • 1 bit purjolök, ca 10 cm
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 lime, saften + det finrivna skalet
  • 1/2 finhackad röd pepparfrukt
  • 1 brk vita bönor i tomatsås
  • salt och peppar
  • en nypa färsk oregano

Börja med att strimla och steka kycklingfiléerna. Lägg över på en tallrik och ställ i kyl så länge. Koka sedan upp vatten, hönsfond och korngryn i en kastrull. Låt koka ca 20 minuter. Skölj under tiden purjo och morot samt skala moroten. Strimla purjo och morot fint och lägg i en bunke. Finriv limeskalet ner i bunken och pressa över limesaft. Finhacka chilin och pressa ner vitlöken. Häll över allt i kastrullen och låt småputtra ytterligare 12 minuter. Häll sedan över bönorna i tomatsås, koka upp, smaka av med salt och peppar samt finhackad färsk oregano och späd eventuellt med lite mer vatten. Lägg den stekta, strimlade kycklingen i botten på sopptallrikar eller skålar och fördela med en slev upp den varma soppan över kycklingen. Garnera med lite strimlad purjo och färsk oregano på toppen. Servera.