4 portioner

  • 3 klyftade chalottenlökar
  • 3 tunt skivade vitlöksklyftor
  • ca 10 cm salladslök
  • 500 g skalade räkor
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 brk lätt kokosmjölk
  • 2 msk hummerfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk sherry / pressad citron
  • salt, peppar och färsk  hackad dill

Skala lök och vitlök. Klyfta chalottenlöken och skiva vitlök och salladslök tunt. Häll oljan med all lök i en kastrull och fräs i ca 5 minuter. Rör ner kokosmjölk, hummerfond och tomatpurén och låt soppan småputtra ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och sherry eller lite pressad citron. Tillsätt sist finhackad färsk dill och räkorna. Rör runt under en minut. Servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Line [19 January 2010, 15:01]

godaste räksoppan. =)