4 personer

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 scharlottenlök
  • 1 medelstor morot
  • 2 cm ingefära
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 burkar hela ekologiska tomater
  • ½ dl russin
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2-3 dl vatten
  • 1 rostad paprika alt. 100g grillad paprika
  • 1 dl hackad färsk persilja & basilika
  • 20 st gojibär
  • ½ fänkålshuvud
  • Havssalt

Topping:

  • 2 dl kokt nakenhavre
  • 2 dl adukibönor
  • Rödkål & ruccola

Skala och hacka lök, morot, ingefära & fänkål. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, morot, ingefära och paprikapulver på medelhög värme. Slå på fond, hela tomater, sambal oelek, rostad paprika & russin. Låt puttra 15-20 minuter. Mixa soppan slät med en mixerstav eller i blender. Späd med vatten. Tillsätt färska örter, gojibär och fänkål. Låt puttra ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt. Fördela soppan i fyra härliga skålar. Toppa med nakenhavre, riven rödkål, ruccola & adukibönor.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.