• 250 g färska/frysta blåbär
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 kvist mynta
  • 5 dl balsamicovinäger
  • rivet skal av en limefrukt

Börja med att hälla ner blåbären i en glasflaska. Lägg ner kryddkvistarna och det rivna skalet i flaskan och häll på vinägern. Låt stå och dra i kylen en vecka. Sila och häll tillbaka.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


AnnaT [19 July 2006, 19:07]

Hej Nina!
Hur lång hållbarhet är det på denna hemgjorda vinäger? Och ska den stå i kylskåp?
Tack! /AnnaT

Nina Ahlm [19 July 2006, 20:07]

Jag har haft min stått i kylskåp ett par veckor nu och den är fortfarande bra. Den kan förvaras framme på bänken också ett bra tag precis som olja och vanlig vinäger. Efter en månad tycker jag att det är dags att titta extra på den och efter två att slänga den om du har något kvar.