Med inspiration hämtad ur påsknummret av Laga Lätt.

6 portioner

  • 1,5 kg färskpotatis med skal
  • 1 kruka färsk oregano
  • 3 msk olivolja
  • svartpeppar
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 citron, skal och saften 
  • 1/2 dl finhackad färsk gräslök

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda olja med samtliga hackade kryddor, lönnsirap, tamari och citronskal + saft. Gör rent potatisarna men behåll skalet på. Klyfta potatisarna och vänd runt klyftorna med olje-kryddblandningen i en bunke. Häll ut alltsammans på en plåt med höga kanter och sätt in i ugnen, längst ner i ca 30-40 minuter. (Kan skilja något beroende på ugn och potatisklyftornas storlek). Smaka dig fram. Serveras med fördel tillsammans med en sås med citron & dragon och kalkonlindad kyckling med färsk grön sparris.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.