Gott tillbehör till både fisk, kyckling och kött

ca 6 portioner 

  • 20 st små, kokta, kalla färskpotatisar med skal 
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 1 brk (200g) tärnad fetaost 3% fetthalt
  • 2 tomater, tärnade
  • 1/2 gurka, tärnad
  • 4 msk lätt creme fraiche
  • 4 msk fint riven parmesanost
  • 2 msk dijonsenap
  • mineralsalt och peppar
  • 1/2 dl grovt hackade pistagenötter

Tärna den förkokta och kalla potatisen och lägg i en bunke. Hacka all lök och tärna tomater och gurka. Häll av fetaosten i en sil och lägg ner allt i bunken. Blanda creme fraiche med riven parmesan, senap, salt och peppar. Smaka av och vänd ner röran i bunken. Rör sist ner pistagenötshacket och servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.