1 stor skål eller ca 6 portioner

  • Ca 15 färskpotatisar, tvättade, kokta och avsvalnade
  • 12 färska rädisor, tvättade och skivade
  • 1 knippe färsk grön sparris
  • 2 msk finhackad färsk dill
  • 2 msk finhackad färsk gräslök
  • 2 msk finhackad färsk fransk dragon
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 1/2 pressad citron + det fint rivna skalet
  • 1/2 dl olivolja
  • 2,5 msk grovkornig senap
  • havssalt och nymalen vitpeppar

Börja med att tvätta och koka potatisen. Låt den kallna. Skär av den grova foten på sparrisen och koka sedan resten i vatten i några minuter. Häll av och låt svalna. Skär i ca 2 cm bitar. Skiva nu ner den kalla potatisen i en bunke. Tillsätt sparrisbitarna, skivad rädisa, hackad dill, gräslök, dragon, rödlök, pressad citron och rivet citronskal. Blanda i en liten skål bredvid, senapen med oljan genom att hälla ner oljan i senapen droppvis, obs häll bara lite olja i taget under vispning så att blandningen inte skär sig. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt sedan den väl vispade olja och senapsblandningen till salladen. Vänd runt salladen försiktigt från botten med en slickepott så att potatisen inte trasas sönder. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Servera till fisk/kyckling/kött.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Mamma [13 June 2010, 17:06]

Jag minns en som inte åt äckliga färskpotatisar. Vi fick hamstra
vinterpotatis för att hon inte skulle svälta och bli ledsen! Jag
tycker dock att det låter jättegott!