en skål

  • 1 påse risenta torkade fikon = 250g
  • 1,5 dl vatten
  • saft och finrivet skal från en apelsin
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 msk madeiravin
  • eventuellt grovt hackade valnötter

Finhacka fikonen och koka dem i vatten apelsinsaft, skal och kanel i ca 10-15 minuter på medelvärme. Häll sedan över i en skål, rör ner madeiravinet och låt kallna helt i kyl och rör gärna ner några grovt hackade valnötter innan servering. Fantastiskt god som tillbehör till både lamm och kyckling men även till ostar, desseter, scones etc.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


maria i oslo [04 January 2009, 22:01]

Tack åh tack!
Jag fullkomligenälskar chutneys som ofta innehåller så mycket socker och konserveringsmedel. Har hittat en ekologisk och god mango chutney med äppeljuice men den här fikonchutneyn låter LJUVLIG! Jag som älskar fikon =)

Nina Ahlm [05 January 2009, 08:01]

maria: Jag gillar också både fikon o chutneys. Den här blev verkligen riktigt mumsig!