Grillade grönsaker

  • Majskolvar
  • Squash i skivor
  • Paprikor i skivor
  • Hela tomater

Grön grillsås

  • 2 röda lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 gröna jalapeno
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 tsk grön currypasta
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 3 msk grönsaksfond

Skala och riv löken grovt på rivjärnet. Kärna ur jalapenon och finhacka den. Häll upp de krossade tomaterna i en kastrull och tillsätt riven lök, vitlök, jalapeno, currypasta, honung, salt och grönsaksfond. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter. Servera såsen ljummen till de grillade/ugnsgrillade grönsakerna.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.