God paj att äta en bit av tillsammans med skivad kalkon, kyckling eller lax och massor av råkost.

1 paj

Degen

  • 6 msk dinkelsikt
  • 6 msk grahamsmjöl
  • 2 tsk linfrön
  • 8 tsk smör
  • 4 msk mild lättyoghurt

Fyllning

  • 12 kocktailtomater, halverade
  • 4 dl riven morot
  • ½ dl solrosfrön
  • 1 bit skivad salladslök efter smak
  • 6 ägg
  • 5 dl lättmjölk
  • 3 msk kesella lätt
  • 50 g lagrad, riven 10% ost
  • 1 krm vitpeppar
  • finhackad persilja
  • salt

Börja med att blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Forma till en smidig deg, plasta och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter gärna ca 20 cm i diameter. Picka små hål i pajbottnen med en gaffel. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.

Fyllningen;
Halvera tomaterna. Riv morötter grovt och skiva salladslöken. Vispa samman ägg och mjölk, kesella, salt och peppar. Fördela tomater, morot, salladslök, riven ost, persilja och solrosfrön i pajen och häll sist över äggblandningen. Grädda 45-55 minuter. Serveras varm eller kall.