4 portioner

  • 5 dl kokt råris
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 röd lök, finhackad
  • 1 msk kallpressad olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 dl fint strimlad fänkål
  • 1 dl kantareller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 färsk röd chlifrukt, finhacka
  • 1 dl fint riven färsk rödbeta
  • 1 nypa färsk persilja och dragon
  • havssalt och peppar
  • 2 msk kesella lätt
  • 2 msk salsa

Koka först riset. Rör ner fonden när det kokat klart.  Hacka löken, pressa vitlöken, strimla paprikan och skiva kantareller och fänkål. Fräs alltsammans i olivoljan i en panna. Lägg ner riven rödbeta och hackad chili. Smaka av med salt och peppar. Rör ner det kokta riset i grönsaksblandningen och tillsätt sist grovhackad dragon och persilja. Blanda kesellan med salsan. Lägg upp risotton på tallrikar och klicka på kesella-salsa blandningen på toppen. Servera till vegetariska biffar, lax eller kyckling.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.