• 4 röda lökar
  • Ett litet brocolihuvud
  • 2 morötter
  • 150 g jordärtskocka
  • 4 sötpotatisar
  • 1 dl röda linser
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk paprikapulver
  • rivet skal och saften av 1 citron
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 färsk hackad röd pepparfrukt
  • salt
  • 4 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 4 msk kesella och ca 5 msk getost, riven

Skala och skär alla grönsaker i lika stora bitar och lägg i en bunke. Skiva löken och lägg i en stor kastrull. Krydda och blanda grönsakerna med linserna, vitlök, paprikapulver, citron, rosmarin, timjan, chili och salt. Ringla oljan över löken i katrullen och lägg grönsaker och linser ovanpå löken. Häll grönsaksbuljongen över alltihopa. Lägg på ett lock och låt grytan koka på medelvärme, sakta i ca 30 minuter. Rör om och smaka av. Servera grytan med en klick kesella rörd med riven getost.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.