4 portioner

  • 1 1/2 mogen avokado
  • 3 msk riven rostad kokos
  • 1/2 röd finhackad chilifrukt
  • 1 pressad lime + det fint rivna skalet
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 nypa havssalt

Skala avokado, hacka och lägg i en bunke. Rosta kokosen snabbt till ljusbrun färg i en torr medelvarm panna, lägg över i bunken. Pressa över lime och riv skalet fint. Finhacka vitlök och chili och tillsätt salt. Mosa med gaffel och mixa sedan snabbt med mixerstav till slät konsistens. Smaka av med ev lite mer salt om det behövs och ställ i kyl till servering

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


maria i oslo [14 January 2009, 16:01]

låter rysligt gott – passar kanske mej som nu är sjuk och behöver lite vitaminfräs!

Sofie [17 January 2009, 18:01]

Fantastisk!!