Här är min favorit med doft av russin kanel och vanilj:

  • 1 flaska rött vin
  • 2 kanelstänger
  • 8 kryddnejlikor
  • 1 liten bit färsk ingefära
  • 1 tsk krossade kardemummakärnor
  • 1/2 pomeransskal
  • 5 tsk honung
  • 1 vaniljstång
  • Mandel
  • Russin

Värm vinet, kryddorna och en bit skalad ingefära försiktigt i en gryta. Rör i honungen tills den löst sig. Skär upp vaniljstången med en liten vass kniv på längden och lägg den i grytan. Häll upp glöggen i en karaff och låt stå i kyl över natten så att alla ingredienser får ligga och dra i vinet över natten. Värm upp igen. Servera med russin och skållad mandel.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.