Gott och enkelt tillbehör till fisk.

  • 1 litet blomkålshuvud, brutet i små buketter
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 1 paprika, tärnad
  • 100 g tunt skiva, rökt kalkon
  • 2 dl keso
  • 1 dl minimjölk
  • 1 ägg
  • mineralslt och vitpeppar

Börja med att bryta blomkålen i små buketter, använd en vass kniv och skär av i ändarna. Blanchera, d.v.s. lägg blomkålen i en kastrull med kokande vatten och låt dem få ett hastigt uppkok i ett par minuter. Häll av i ett durkslag. Tärna paprika och strimla purjolöken. Lägg den avrunna blomkålen i botten på en mindre ugnsform. Sprid ut tärnad paprika och strimlad purjo över. Blanda strimlad kalkon med keso, mjölk, salt, peppar och ägg i en bunke och lägg röran på grönsakerna. Tryck till massan med baksidan av en matsked. Sätt in i ugn, 200 grader i ca 20 minuter. Servera med laxfilé, hoki eller torsk.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Hanna [04 September 2007, 14:09]

Hej! Låter väldigt gott! Har du nåt bra tips på hur man kan ersätta kalkonen så den blir helt veggo?