4 portioner

  • 3 stora sötpotatisar + ev 4 små färskpotatisar
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • mineralsalt och peppar
  • 1 dl finhackad persilja
  • ca 200 g små steklökar eller 3 st klyftade rödlökar
  • vitlöksklyftor efter smak

Skala och klyfta sötpotatisen och eventuella färskpotatisar. Halvera klyftorna om de är stora. Blanda dijonsenap med persilja och olja. Lägg klyftorna i en bunke och vänd runt dem i senapsblandningen. Salta och peppra. Skala all lök och sprid ut i en djup plåt. Häll klyftorna i plåten och vänd runt dem med lök och skalade vitlöksklyftor. Sätt in i ugnen i 200 grader i 25-30 minuter. Servera med tamarimarinerade kycklingspett och tzatziki med gurka, morot och pepparrot.