6 portioner

  • 6 dl kokt kall bulgur
  • 2 limefrukter, finrivet skal och saften
  • 1 grön tärnad paprika
  • 1 röd tärnad paprika
  • 2 dl färsk hackad koriander
  • 1 grön spansk pepparfrukt, finhackad
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 ask gula körsbärstomater
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 dl naturella, ekologiska valnötter/cashewnötter
  • mineralsalt och vitpeppar

Koka bulguren enligt instruktionen på förpackningen. Spola den kall i en sil och låt den rinna av ordentligt. Hacka alla grönsaker och lägg i en bunke. Blanda finrivet limeskal, limesaft, hackad koriander, rapsolja och balsamvinäger och häll över grönsakerna. Tillsätt den kalla, kokta, avrunna bulguren och vänd runt. Smaka av med salt och peppar. Servera med strimlad kyckling eller ugnstekt tärnad lax,

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.