4 portioner

  • ca 12 små färskpotatisar
  • 1,5 dl purjolök, finhackad
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 dl finhackad limebasilika
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 färskpressad lime
  • 2 tsk dijonsenap
  • 200g halverade cocktailtomater
  • 100 g mozzarella light eller 3% fetost i tärningar
  • 2 dl tärnad gurka

Skölj och koka potatisen. Häll av, ställ åt sidan och låt svalna. Hacka purjolök, rödlök och limebasilika. Lägg i en bunke. Blanda olivolja, limesaft, senap, havssalt samt svartpeppar och häll över. Halvera de små tomaterna, tärna osten och tärna gurka. Vänd ner i blandningen. Tärna sist de små ljumna potatisarna och vände ner försiktigt. Servera med grillad lax eller stekt kyckling.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.