• 1 kg borstad färskpotatis i halvor
  • 2-4 dl klyftade färska rädisor
  • 1 bunt färsk grön sparris
  • 1 msk flingsalt
  • grovmalen svartpeppar
  • 1/2 dl kallpressad olivolja
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 nypa färsk dill

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Borsta potatisen noggrant och skär den i halvor. Blanda oljan med flingsalt, svartpeppar och sesamfrön och pensla en plåt med blandningen. Spar lite att pensla potatisen med. Lägg potatishalvorna med snittytan nedåt och pensla ovansidan med den kvarvarande blandningen. Stek i ugnen i 15-20 minuter beroende på hur stor potatisen är. Ta ut plåten och låt potatisarna svalna. Skölj och klyfta under tiden rädisor och sänk ner sparrisen, skuren i mindre bitar, i lättsaltat kokande vatten ett par minuter. Lägg alltsammans i en bunke och smaka av med eventuellt mer oljeblandning, salt eller sesamfrön. Finhacka dillen och tillsätt den på slutet.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Banan [04 August 2006, 12:08]

Vilken underbar sida!!! Tänkte bara på en sak angående receptet “Ljummen sallad med sesamrostad färskpotatis” och annat som rostas i ugn. Jag brukar lägga olja, kryddor och andra ingredienser i en frys-/plastpåse. Då blir det jämnfördelat och inga problem med för mkt olja.

Nina Ahlm [04 August 2006, 13:08]

Bra tips : )