Gott tillbehör

4 portioner

  • 8-10 små mandelpotatisar
  • 1-2 dl het ekologisk lättmjölk
  • havssalt & vitpeppar
  • 8 krossade valnötter
  • 1/2 msk flytande honung

Skala och koka potatisen under lock i ca 20 minuter. Häll av vattnet. Värm mjölken och vispa ner den, lite i taget till önskad konsistens, med elvisp i moset snabbt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt, peppar och honung. Krossa valnötterna med bredsidan av knivbladet flera gånger. Rör ner precis innan servering. Gott till fisk/kyckling.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


AnnaG [05 February 2009, 15:02]

Oj så gott det låter.
Det här blir det garanterat i kväll! =)
Till detta tänker jag mig en ljum sallad gjord på gröna bönor, rädisor, sockerärtor, grön sparris, salladslök, bönor av något slag, olivolja och lite svartpeppar. Mmmm..

Tack!

Johanna [08 February 2009, 22:02]

Låter supergott! Det här receptet ska jag absolut prova!

http://sundig.wordpress.com