• 1 röd spansk pepparfrukt, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl valnötter, grovt hackade
  • 2 msk finriven ingefära
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • saften och det finrivna skalet av en apelsin
  • 1/4 gurka skalad och fint tärnad
  • 2 väl mogna mangofrukter, skalade och fint tärnade

Börja med att fräsa chili och vitlök att mjukna i oljan. Tillsätt valnötter och ingefära och fräs ca 3 minuter. Häll över i en bunke och låt kallna i kyl. Rör ner koriander, apelsinsaft och det finrivna skalet, tärnad skalad gurka och mango. Smaka av med salt.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.