4 portioner

  • 2 mogna avocado
  • 8 kokta kalla mandelpotatisar
  • 1 ask röda kocktailtomater
  • 2 tunt strimlade morötter
  • 1 bukett färsk broccoli
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt och grovmalen svartpeppar

Gröp ur avocadon och skiva köttet tunt och lägg i en skål. Skiva potatisen och lägg den på avocadoskivorna. Halvera tomaterna och lägg dem i skålen. Skala och strimla morötterna tunt och lägg ner strimlorna. Bryt ner broccolibuketten till mindre bitar och koka upp dem i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Spola dem kalla i vatten, i en sil och lägg dem sedan i skålen. Blanda runt salladen försiktigt med sambal och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Servera med grillad kycklingfilé, annat kött eller fisk.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.