4 portioner

  • 5 medelstora potatisar
  • 1/2 rotselleri
  • 2-3 morötter
  • 1 knippe skivade rädisor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 finhackad grön pepparfrukt
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 4 msk avocadoolja
  • 1 nypa färsk timjan

Skala och tärna potatis, selleri och morötter i ca 2 cm stora kuber. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och sänk ner samtliga grönsakskuber och koka ca 5 minuter. Blanda under tiden övriga ingredienser i en bunke. Häll av kokvattnet och strö ut alla tärningar på en tallrik och låt svalna. Blanda sedan ner grönsakstärningarna i de övriga ingredienserna i bunken och vänd runt.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.