4 portioner

  • 1/2 kg potatis, fast sort
  • 1/2 kg palsternacka
  • 2 stora skalade morötter
  • 1 hel vitlök
  • 3 tsk smulad/hackad färsk rosmarin
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • 1/2 citron i små klyftor
  • salt och peppar

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Tvätta och borsta potatisen men behåll skalet på. Dela den sedan i klyftor. Skala och skär palsternackan och moroten i klyftor och bitar. Dela vitlöken i klyftor men låt skalet sitta kvar. Skölj och klyfta citronen. Blanda samtliga klyftor med rosmarin, olivolja, salt och peppar och häll ytterligare lite olja i en långpanna. Sätt in i ugnen och baka av i ca 25 minuter. Rör om en gång efter halva tiden. Servera som tillbehör.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.