4 portioner

  • 4 ekologiska potatisar av fast sort
  • 2 sötpotatisar
  • 1 palsternacka
  • 1 fänkål
  • 2 dl finhackad färsk timjan
  • 1 dl finhackad färsk gräslök
  • mineralsalt och nymalen svartpeppar
  • 2-3 msk olivolja

Tvätta potatisarna och klyfta. Skala sötpotatisarna, dela dem om de är stora, och klyfta. Skala palsternackan och klyfta. Lägg alla klyftor i en bunke med kallt vatten så att det täcker. Snygga till fänkålen och tag bort de yttersta bladen och skär bort roten. Skiva fänkålen tunt på längden. Häll av rotfrukterna i ett durkslag ordentligt. Sätt ugnen på 200 grader och bred ut alla klyftor i en plåt med höga kanter. Lägg fänkålen på och sprid ut hackad timjan, gräslök, mineralsalt och svartpeppar. Ringla oljan över och sätt in i ugnen i ca 30-40 minuter.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.