Påminner om den klassiska franska tomatsalladen fast med ett tillskott av bönor, citron och rosmarin i.

4 portioner

  • 4 dl kokta röda kidneybönor
  • 4 tomater
  • 2 krm salt
  • 2 msk hackad röd lök
  • 1 msk vit vinäger
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • saften och det finrivna skalt från 1 citron

Skiva tomaterna och lägg i en bunke. Vänd ner bönorna, hackad röd lök och pressad vitlök. Blanda i en annan skål; salt, vinäger, olivolja, vatten, rosmarin, saft och skal från en citron och häll blandningen över tomater, lök och bönor. Vänd runt försiktigt så att alltsammans blandas. Ställ kallt till servering.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.