2 portioner

  • 2 dl kokta, stora vita bönor
  • 4 tomater
  • 2 krm salt
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1 msk vit vinäger
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • saften och det finrivna skalt från 1 limefrukt

Skiva tomaterna och lägg i en bunke. Vänd ner bönorna, hackad gul lök och pressad vitlök. Blanda i en annan skål; salt, vinäger, olivolja, vatten, koriander, saft och skal från en limefrukt och häll blandningen över tomater, lök och bönor. Vänd runt försiktigt så att alltsammans blandas. Ställ kallt till servering.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.