Gott tillbehör till fisk, kyckling och grillat.

4-5 portioner

  • 1 liter mild naturell lättyoghurt, avrunnen
  • 4 medelstora morötter, grovt rivna
  • 3 vitlöksklyftor
  • rivet skal av en citron
  • salt och peppar efter smak

Börja dagen innan eller minst fyra timmar innan med att hälla av yoghurten. Lägg en ren kökshandduk i ett durkslag och ställ durkslaget i en bunke. Häll yoghurten i handduken och ställ i kyl i minst fyra timmar så att vasslen får rinna av och du får en tjock yoghurt kvar. Pressa ner vitlöksklyftorna i yoghurten och riv morötterna grovt på ett rivjärn och tillsätt dem i yoghurten. Tvätta citronen och riv det yttersta gula skalet fint ner i bunken. Blanda och smaka av med salt och peppar.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.