Supergod sallad att äta som tillbehör till fisk, lamm och kyckling.

  • 5 morötter
  • 2 blodapelsiner
  • 1 cm färskriven ingefära

Tvätta morötterna och riv dem på den fina sidan av ett rivjärn. Lägg ner i en bunke. Skala blodapelsinerna och klyfta dem. Skär klyftorna i mindre bitar och riv en bit ingefära. Vänd runt allt i bunken. Servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


maria r [20 March 2007, 13:03]

Tack för supersmaskigt recept =)
Roligt att du tipsar om morötter. Hade faktiskt tänkt fråga vad du anser om morötter som grönsak eftersom jag sällan sett recept med det som ingrediens. Själv har jag haft en morotsfavorit i vinter som består av riven morot,rivet äpple,sultanrussin,pressad lime och kanel. Den har jag ätit som tillbehör eller uteslutit lime och istället hackat ned nötter och ätit den med sojamjölk =)

Kram maria r i Oslo