4 port

  • 2 tunt skivade auberginer
  • 2 tunt skivade rödlökar
  • 1 dl finhackad färsk basilika
  • 1 dl finhackad färsk timjan
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl riven 5 % eller 10% lagrad ost 
  • 1 tsk mineralsalt
  • 4 ägg
  • 1 dl minimjölk/ havremjölk/sojamjölk
  • 2 msk olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva, pressa och hacka alla grönsaker, lök och kryddor. Lägg alltsammans i en bunke och vänd runt. Smörj en ugnsform med höga kanter med oljan och lägg ner grönsaksblandningen. Vispa ägg, mölk och salt och häll blandningen över grönsakerna. Strö över riven ost och grädda i ugnen i ca 30 minuter. Servera kakan kall som tillbehör på sommarbuffén.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.