Ca 15 biffar

  • 600g Findus frysta ärtor = 10 dl ärtor
  • 1 finhackad lök
  • finrivet skal av 1 citron
  • 4 msk finhackad färsk mynta
  • 1 ägg
  • 2-2,5 dl quinoaflingor/boveteflingor
  • mineralsalt och peppar

Tina ärtorna. Häll i en bunke och mixa med mixerstav till en helt slät smet. Blanda med finhackad lök, finrivet citronskal, hackad mynta, ägg, flingor, salt och peppar. Blanda väl med en gaffel. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja till medelvärme. Forma smeten till biffar mellan lätt fuktade handflator, varsamt. Stek biffarna ett par minuter på varje sida. Lägg över i en ugnsfast form och efterstek i ugn, i 200 grader ca 10 minuter.

Bulgursallad
med spetskål, mejram & gula russin
2 portioner

  • 3 dl kokt bulgur
  • 1 dl strimlad spetskål
  • 1 dl tärnad gurka
  • finhackad mejram
  • 1 tsk dijonsenap med estragon eller vanlig dijonsenap
  • 2 msk gula russin

Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Spola den kall i en sil och blanda med övriga ingredienser. Servera salladen kall med varma ärtbiffar.

1 kommentar


AnnaG [04 May 2009, 11:05]

Gårdagens middag och oj så gott!
Älskar ärtor, min sambo avskyr dock dessa små godsaker men gårdagens gröna biffar föll även honom väl i smaken. =) Tills han fick veta att det var ärtor han åt vill säga och vid det laget var tallriken redan tom. Hi hi..
Till salladen bytte jag ut bulgur mot röd och svart quinoa då jag väljer att inte äta vete.
Mycket gott och kommer att serveras snart igen.
Tack!