6 portioner

  • 1 gul spansk peppar, finhackad
  • 2 morötter, skalade och finstrimlade
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl färska/frysta sockerärtor, skurna i mindre bitar
  • 2 dl broccoli, i mindre buketter
  • gul zucchini, grovt riven
  • 2 dl kokta kikärtor (tetra)
  • 1 röd paprika i strimlor
  • 2 dl färska champinjoner, halverad
  • 1 brk kokosmjölk light
  • 2 msk acasiahonung
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk curry
  • havssalt och peppar

Fräs samtliga grönsaker i olja i en wok eller stor panna. Blanda samman kokosmjölk, honung, gurkmeja, curry, salt och peppar i en bunke. Häll blandningen över woken och låt puttra i ca 5 minuter. Servera som den är eller med ris/äggnudlar. Går också att tillsätta 4 strimlade kycklingfileér från början alternativt skaldjur sista minuten.

    Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.