4 personer

  • 4 dl kokt bulgur
  • 2 dl valfria kokta bönor
  • 1 sötpotatis
  • 2 medelstora morötter
  • ½ dl majs
  • 1 finhackad paprika
  • 1 dl krossade valnötter
  • ½ dl gula russin
  • färsk basilika  
  • 2 msk gojibär

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka sötpotatis och morötter till mindre bitar. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt och rosta i ugnen, ca 20 minuter. Ta ut plåten och låt svalna. Rör i hop apelsindressingen och blanda sedan alla övriga ingredienser i en skål. Ringla över dressingen och låt stå i kylen någon timme får att dra åt sig alla smakerna. Toppa salladen med strimlad färsk basilika och härliga gojibär. 

Apelsindressing

  • Saft & skal från 1 apelsin
  • Saft från ½ citron
  • ½ msk honung
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • 1 tsk malen koriander
  • ½ tsk currykrydda
  • En nypa havssalt

Blanda alla igredienser i en skål & smaka av med lite salt.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


yoginimaria i oslo [09 February 2009, 19:02]

Hej. Jag undrar vad du tror om att ha quinoa istället för bulgur i detta recept? Jag skall ha ett litet yogiskt födelsedagskalas och bland mina vänner finns, vegetarianer, glutenallergiker, "jag mår bäst utan mjölkprodukter" och "absolut inga e- nummer" osv.
Tycker att detta kunde passa bra men glutenallergikern tål inte vete dvs ingen bulgur.
Och – kan jag ha sesamolja i dressingen istället för olivolja? Mina ayurvediska kökskonster har gjort att jag enbasrt har sesamolja hemma.
Och – med malen koriander menar du då korianderfrö som man mosar i mortel?
Hoppas du har tid att besvara mina frågor!

Kramar från oslo

Nina Ahlm [09 February 2009, 20:02]

Maria: quinoa i rätten blir toppen och självklart går det bra med sesamolja också. Tänk dock på att den har mycket mer karakteristisk smak så smaka av med 1 tsk i taget så det inte bara smakar sesam till slut ; ). Malen koriander finns att köpa färdigmalen i Sverige. Om du inte hittar det får du mala i mortel själv. Smaklig middag!