2-3 portioner

  • 2 1/2 dl linser
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 morot
  • 1 tsk curry
  • 1/2 tsk stött spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 1/2 tsk oregano
  • ca 8 dl vatten + 2 msk grönsaksfond

Koka linser enligt anvisningen på förpackningen. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av väl. Fräs finhackad lök, vitlök och morot i olivolja. Stek sakta i ca 10 minuter. Dofta över curry, stött spiskummin, kanel och oregano. Späd med vatten och fond till simmig konsistens. Koka upp och rör om. Blanda ner de kokta och avrunna linserna. Smaka av. Tillsätt mer av kryddor och salt om du tycker att det behövs. Servera med grönt och ris.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

4 kommentarer


Melly [12 September 2008, 16:09]

Det verkar vara ett jätte gott recept och jag känner mig riktigt sugen på att prova! Men hur många portioner är recptet på? Vill ju inte stå och göra värsta jätte satsen och sen få hur mycket som helst över.

Nina Ahlm [12 September 2008, 18:09]

Receptet ger 2-3 portioner. Går utmärkt att frysa in.

Vrukna [06 February 2009, 10:02]

Vilka färg på linser menar du? Gröna eller röda?

Nina Ahlm [06 February 2009, 10:02]

Vrukna: Man väljer vilka man vill. Röda har kortast koktid dock.