2 portioner

  • 1/2 rödlök
  • 1 grön paprika
  • 2 tsk finhackad grön chili
  • 4 msk finhackad färsk oregano
  • havssalt
  • 4 mindre bitar inlagd kronärtskocka
  • 1 dl brynta kantareller
  • 1/2 avokado
  • små ekologiska gula och röda tomater
  • 2 msk flagad parmesanost
  • 2 skivor AXA GIndex/havre skurna i tärningar

Klyfta rödlöken i tunna klyftor, (båtar). Strimla paprikan, finhacka chili och oregano. Blanda med rödlöken och lägg upp blandningen i en djup tallrik. Dela inlagd kronärtskocka i mindre bitar, bryn kantareller, skiva avokado tunt och skär de små tomaterna i klyftor. Lägg allt på och runt paprikablandningen och toppa med havssalt och parmesanost. Rosta brödtärningarna lätt i medelvarm panna och strö över eller servera bredvid. Servera. (Som matigt tillbehör passar det bra att tillsätta kokt, kall skivad potatis eller bönor i salladen)