4 portioner

  • 4 dl kokta kikärter ( Koka enligt frp eller använd färdigkokta på tetra)
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 1 st fint riven morot
  • 4 msk hackad färsk basilika
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar + 2 msk olivolja

Skölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjon. Hacka rödlöken och basilikan och riv moroten fint. Mixa kikärtorna med en mixerstav och blanda kikärtsfärsen med purjon, hackad rödlök, basilika, morot och 1 ägg. Salta och peppra. Forma färsen till biffar och stek dem på medelvärme i olivolja i några minuter på varje sida. Servera med valfritt tillbehör.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

5 kommentarer


Malin [03 January 2009, 13:01]

Dessa biffar var fantastiskt goda och mycket uppskattade av vegeterianer på besök! Däremot var portionerna lite snålt tilltagna.

mollya [22 February 2009, 22:02]

De här låter ju riktigt smarriga! En liten fråga bara… Funkar de att frysa in? Jag upplever ofta att bön/ärt-biffar blir torra när de frusits och sedan värmts igen…

mollya [03 March 2009, 22:03]

Nu har jag testat biffarna och de var jättegoda! :)
Har lagt resterna i frysen, så jag återkommer med svaret på min egna fråga om hur de klarar infrysning.

mollya [11 March 2009, 23:03]

Det funkade utmärkt att äta dem värmda efter frysningen också! :)

Ida [21 December 2009, 14:12]

bra, vi ska testa dem nu, men det behövs rikligt med matfett.
kanon att de går att frysa in, då blir det storkok nästa gång!