En stor sats

  • 400 g quornfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 frp ekologiska kidneybönor (380g go green)
  • 2 stora morötter, rivna
  • 1 gul lök, finhackad
  • 500g krossade tomater, ekologiska
  • 1 dl majs
  • 1/2 röd chilifrukt, finhackad
  • mineralsalt och peppar
  • paprikakrydda
  • 1 dl färsk oregano, finhackad

Börja med att fräsa färsen i olivolja på medelvärme. Spola kidneybönorna i en sil under rinnande kallt vatten. Tillsätt hackad gul lök, rivna morötter och kidneybönor till färsen och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater, majs, hackad chili, salt, peppar och paprikakrydda. Låt småputtra ca 20 minuter. Smaka av och rör sist ner hackad oregano. Servera med pasta, ris, bulgur eller quinoa.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


sara [13 February 2008, 20:02]

hej, tänkte bara säga att jag testade denna och det vart jätte gott! :) ps. jag tog keso till, och det vart riktigt gott!!!!!