2 portioner

  • 3 dl kokt vildris
  • 4 dl kokta röda linser
  • 1 brk lätt kokosmjölk
  • 3 msk höns/grönsaksfond
  • 2 msk malen kanel
  • 1 röd spetspaprika
  • 4 tsk röd currypasta
  • mineralsalt
  • 1/2 msk finhackad röd pepparfrukt
  • 1 brk minimajs
  • 4 msk russin
  • 2 msk cashewnötter

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Koka röda linser i dubbelt så mycket vatten i 10 minuter. Strimla paprikan och pepparfrukten och häll av vattnet från minimajsen. Koka upp kokosmjölken och rör i fond, röd currypasta och malen kanel. Smaka av med mer curry eller kanel och ev salt. När linserna kokat klart, häll av dem i en sil och rör sedan ner dem i kokosmjölken. Tillsätt strimlad paprika, pepparfrukt, minimajs och russin. Låt småputtra 5 minuter. Placera ett durkslag över en bunke och häll över hela lins och kokosmjölkblandningen i durkslaget så att kokossåsen också rinner av och ner i bunken. Lägg upp riset på tallrikar och fördela lins och grönsaksröran uppå. Strö cashewnötter på toppen och servera såsen bredvid.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Caroline [31 August 2007, 11:08]

MM detta lät supergott! Fast jag kommer nog lägga till en liten kycklingfilé men så är ju jag inte vegetarian heller =)

mollya [07 September 2007, 20:09]

Testade receptet i veckan, supergott! Älskar kombinationen av kokosmjölk o röd currypasta!!!
Jag gjorde dock om receptet lite efter vad som fanns hemma o utan paprika som jag inte tål. Lade till färsk tomat i röran, jättegott. Tack för inspirationen, en ny favoriträtt har anlänt :)