.

4 portioner

  • 2 – 2 1/2  dl dinkelmjöl
  • 2 msk hela linfrön
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl sojamjölk
  • 4 ägg
  • 1 brk keso 250 g
  • en klick smör eller rapsolja
  • 3 stora rivna färska rödbetor

Senap & pepparrotskräm

  • 1 brk kesella lätt 250 g
  • 1-2 msk fransk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 4 msk riven färsk pepparrot

Börja med att blanda samman samtliga ingredienser till senapskrämen. Ställ kallt.

Skala och riv sedan rödbetorna på den finaste sidan av ett rivjärn. Blanda mjöl,  linfrön och salt. Tillsätt hälften av mjölken i mjölblandningen och vispa till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken, äggen, rödbetorna och keson. Häll olja eller bryn en klick smör i en plättlagg eller panna. Häll i lite smet. Vänd plätten efter några minuter. Servera med senap & pepparrotskräm tillsammans med t.ex. kallrökt lax och sallad.