2 portioner

  • 300 g tofu

marinad

  • 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • 1 tsk tamarisoja
  • 1/2 grön finhackad chilifrukt
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 pressad vitlök

Dela tofun i fyrkantiga bitar och pensla den runtom med marinaden, låt dra ca 20 minuter. Hetta upp en stekpanna och stek bitarna runt om i några minuter. Serrvera med en god grönsaksrisotto och eller en rejäl bönsallad.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Anna [28 August 2006, 08:08]

Hej!
Jag ser framemot att få fler bra tips på nyttiga lunchlådor! Men för min del brukar jag inte göra maten kvällen innan utan laga ca 4 port åt gången och frysa in, tex en gryta och så kokar jag bulgur eller något liknande samma dag som jag äter lådan. Hursomhelst, det vore bra att få veta om rätterna går att frysa in.
Tack!

Katariina [02 September 2006, 18:09]

Hej igen! Gjorde marinerad tofu med grönsaksrisotto till lunch och det var SUPERGOTT!!!!! Vet inte vad jag skulle ta mig till utan din fantastiska hemsida! Ha en trevlig helg!