Ett gott, enkelt och helt vegetariskt alternativ till de vanliga köttbullarna. Steks helt i ugn eftersom de lätt går sönder annars.

4 portioner

  • 200 g quornfärs, tinad
  • 2 ägg
  • 4 tsk dijonsenap
  • 2 msk finhackad persilja
  • 5 msk finhackad, brynt rödlök
  • 1 1/2 dl riven 10% ost
  • 1 1/2 dl mixad mandel
  • mineralsalt och vitpeppar

Börja med att mixa mandel, quornfärs och ost till en jämn smet. Tillsätt brynt finhackad persilja, rödlök, mineralsalt, peppar, ägg och dijonsenap i bunken och blanda väl till en smet. Forma till små fina bullar och lägg i en med rapsolja smord ugnsform. Stek bullarna i ugnen i 225 grader 20-25 minuter. Servera med ris och mycket grönt

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.