1 limpa

  • 2 dl grynblandning av korn, vete, havre och råg
  • 6 dl dinkelmjöl
  • 2 msk proteinpulver
  • 1/2 dl krossat linfrö
  • 1/2 dl torkad ananas
  • 1 mogen banan
  • 1 dl hackad mandel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen muskot
  • 2 nypor flingsalt
  • 2 dl keso
  • 2 dl sojamjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser först. Tillsätt sedan keso, sojamjölk, ägg, olivolja, ananas, vatten och banan.  Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Smörj en limpform med lite olivolja och lägg sedan ner degen. Grädda brödet längst ner i ugnen i 175 grader i ca 1 1/2 timma. Ta ut brödet och låt det svalna på galler.