4-6 portioner

  • 6 stora syrliga äpplen
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk potatismjöl + 1 msk vatten

Nöt & havretäcke

  • 1 dl hackad mandel
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 75g smör
  • 3 msk flytande honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk kanel
  • 1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader. Skär äpplena i klyftor och koka dem sedan i vinet tills de blivit ett löst mos. Smaka av med honung och red med potatismjöl utrört i vatten. Koka upp snabbt och ställ av kastrullen från plattan. Mixa nötter och havregryn i en mixer. Tillsätt smör, honung, vaniljsocker och kanel. Mixa lite till och tillsätt ägget på slutet. Smörj en form med rapsolja och fördela äppelmoset i formen. Bred nöt och havretäcket över och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vanilkesella.