En kaka

  • 250 g mörk choklad 80% kakaohalt
  • 6 ägg
  • 3 msk lönnsirap
  • 3 msk punch
  • 1/2 dl kaffe
  • 1 dl hackad mandel
  • kokosflingor till formen
  • 1 msk rapsolja

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbara kanter med rapsolja och ströa med kokosflingor. Dela äggen och lägg gulorna i en bunke. Vispa äggvitorna i en annan bunke till ett hårt skum med elvisp. Vispa så pass att du kan vända bunken upp och ner utan att vispet faller ur.  Bryt chokladen i mindre rutor och lägg i en djup tallrik. Placera tallriken över en kastrull med en bottenskila vatten i och smält chokladen på så sätt i vattenbad på spisen. Akta så att du inte får vatten i chokladen. Rör försiktig. Häll sedan chokladen i äggulorna och tillsätt kaffe,  hackad mandel, punch och honung och rör om snabbt. Blanda sedan ner chokladsmeten i äggvitorna och blanda ordentligt. Häll över blandningen i formen och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Ställ sedan in kakan i kylen i 2 timmar innan servering. Servera kakan i små bitar till kaffet eller som dessert.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.