4 portioner

Ceviche

  • 100 g torsk i bitar
  • 2 dl skalade räkor
  • saften från 2 limefrukter+2 citroner
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 nypa färsk koriander
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 msk rapsolja
  • havssalt + vitpeppar

Skär fisken i tärningsstora bitar. Lägg bitarna i en skål tillsammans med räkor, fruktsaft, pressad vitlök, ingefära och chili. Låt stå i kylen i ca 3 timmar. Tillsätt sedan övriga ingredienser, blanda och smaka av med salt och peppar. Ställ i kyl ytterligare 30 minuter och gör under tiden bönsalladen.

Bönsallad

4 portioner

3 dl kokta stora vita bönor (finns kokta på tetra)
1 röd paprika, finhackad
2 hackade salladlökar
ca 20 st grovhackade valnötter
Finrivet skal från 2 limefrukter, använd de två frukterna som du tagit saften från till fisken
1 nypa rucola

Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda sedan samtliga ingredienser med bönorna i en bunke. Rör runt och smaka av med salt och peppar. Servera med fisken och ringla lagen över salladen.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.