2 portioner

  • 2 laxfiléer a 120g
  • havssalt och grovmalen svartpeppar
  • 3 dl kokt fullkornsfusilli eller annan pasta
  • 1 rödlök i ringar
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad grön paprika
  • 1 tsk olivolja
  • 2 dl små brutna broccolibuketter
  • 1 näve sockerärtor
  • 1/2-1 msk röd pesto
  • 1 dl tärnad mango färsk/fryst tinad
  • 2 msk grovt hackade valnötter

Börja med att koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spola den färdigkokta pastan kall i en sil. Tärna laxfiléerna i ca 2×2 cm bitar och fräs i torr medelvarm panna till gyllenbrun färg. Salta och peppra. Ställ åt sidan på tallrik. Skiva rödlök, strimla paprikor och bryt broccolibuketter. Fräs tillsammans med sockerärtor i oljan, i en panna ett par minuter. Vänd slutligen ner pasta, pesto och laxtärningar. Smaka av med ev mer pesto/salt/ peppar. Lägg upp på fat och strö sist över tärnad mango och hackade valnötter. Servera!